Шеф-кухарі житомирських ресторанів сьогодні на вулиці Михайлівській провели майстер-клас із приготування європейських страв та пригостили ними всіх, хто слідкував за процесом створення кулінарних шедеврів та дочекався його фінішу. Так у Житомирі пройшов перший фестиваль європейської кухні, організований до Дня Європи.
За словами, голови громадської організації «Житомирська обласна асоціація кулінарів України» Віктора Фіалковського, зібрати одночасно кращих шеф-кухарів непросто, але заради фестивалю це вдалося. Він додав, що кулінари готують традиційні страви восьми європейських країн, поділяться їх рецептами та особливостями подачі до столу.
Серед учасників фестивалю був навіть житомирський шестикласник Дмитро Фіалковський, який готував суп гаспачо, а щегастрокритик з Італії Паоло Брешіа з кулінарними тонкощами трьох видів пасти та єдина дівчина шеф-кондитер Ольга Маліновська, що відповідала за десерт – бельгійські вафлі.
Крім цих став, кухарі готували британське м’ясо в тісті «Веллінгтон»,сувлакі з Греції,філе індички в овочевому соусі по-французьки,кранські ковбаски зі Словенії та смачну візитівку Німеччини – мюнхенські ковбаски.
Під час майстер-класу кулінари поділилися тонкощами авторських рецептів та розповіли про історію традиційних європейських страв, які стають невід’ємними атрибутами меню в українських ресторанах. Шеф-кухарі акцентують, що успіх будь-якої страви залежить не тільки від вдалого рецепту, а бажання її приготувати.
Першими дегустаторами приготованих наїдків стали діти, а потім долучилися і дорослі.
Цими вихідними святкові заходи до Дня Європи також супроводжував фуд-корт на Новому Бульварі, де жителі та гості Житомира могли посмакувати стравами європейських країн.